Tillväxtverket
Kvinna bredvid sin dator

Använd verksamt.se

Verksamt.se är de svenska myndigheternas gemensamma webbplats för information och tjänster till företag. Webbplatsen drivs av Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen, Bolagsverket och Skatteverket.

Det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Sverige. Därför samlar vi myndigheters information och tjänster på ett ställe – verksamt.se. Tillsammans utvecklar vi även gemensamma digitala tjänster utifrån företagarnas behov. På verksamt.se finns information från närmare 50 myndigheter och webbplatsen har över 3 miljoner besökare och 2 miljoner inloggningar per år.

Till verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Myndigheter, kommuner, regioner och rådgivarorganisationer kan använda verksamt.se på flera olika sätt för att underlätta för företag som ni kommer i kontakt med.

Tipsa företagen

Berätta för företagen att verksamt.se finns, till exempel genom att länka till verksamt.se från er webbplats.

Här finns logotyp som du kan användalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Checklistor och e-tjänster

På verksamt.se finns guider där den som vill starta företag får svara på frågor om sin blivande verksamhet. Utifrån svaren skapas en personlig checklista som visar vilka tillstånd företaget behöver söka hos kommunen och andra myndigheter för att kunna starta. Checklistor finns idag för branscherna restaurang, hotell och logi, evenemang, biodling och vattenbruk, till exempel den som vill odla fisk, skaldjur eller alger. För ett urval av de kommunala tillstånden i checklistorna finns även e-tjänster som tagits fram inom programmet Serverat. Din kommun har möjlighet att ansluta till guiderna, checklistorna och e-tjänsterna eller vara med och delta i utvecklingsarbetet.

Här kan du läsa mer om Serverat

Regionalt innehåll

Varje region har en egen sida på verksamt.se där företagen hittar information som är specifik för just den regionen. Det kan exempelvis vara olika regionala och lokala stöd som företag kan söka, kommande evenemang eller kontaktinformation till rådgivare. Sidan kan användas som en kontaktyta för att samla och synliggöra det stöd ni kan erbjuda.

Till regionsidorna på verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Matchningstjänst för rådgivning, finansiering och event

Under 2020 lanserar vi en ny matchningstjänst på verksamt.se där företag kan hitta stöd och hjälp, utifrån sina behov. I tjänsten kommer vi att samla allt från seminarier, utbildningar och evenemang till erbjudanden om finansiering och kontaktuppgifter till rådgivare och organisationer. Innehållet i tjänsten koordineras av regionerna. Kontakta oss om din region är intresserad av att veta mer om matchningstjänsten.

Kontakt

För frågor som rör verksamt.se generellt, regionsidorna och matchningstjänsten:
Anna Alicedotter, tf. enhetschef Digital kommunikation
E-post: fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

För frågor som rör anslutning till guider, checklistor och e-tjänster inom Serverat eller utvecklingsarbetet inom Serverat:
E-post: serverat@tillvaxtverket.se