Tillväxtverket
Kvinna bredvid sin dator

Använd verksamt.se

Verksamt.se är de svenska myndigheternas gemensamma webbplats för information och tjänster till företag. Webbplatsen drivs av Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen, Bolagsverket och Skatteverket.

Det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Sverige. Därför samlar vi myndigheters information och tjänster på ett ställe – verksamt.se. Tillsammans utvecklar vi även gemensamma digitala tjänster utifrån företagarnas behov. Totalt innehåller verksamt.se information från fler än 45 myndigheter och webbplatsen har över 3 miljoner besökare och 2 miljoner inloggningar per år.

Till verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Myndigheter, kommuner, regioner och rådgivarorganisationer kan använda verksamt.se på flera olika sätt för att underlätta för företag som ni kommer i kontakt med.

Tipsa företagen

Berätta för företagen att verksamt.se finns, till exempel genom att länka till verksamt.se från er webbplats.

Guider och checklistor

På verksamt.se finns guider där den som vill starta företag får svara på frågor om sin blivande verksamhet. Utifrån svaren skapas en personlig checklista som visar vilka tillstånd företaget behöver söka hos kommunen och andra myndigheter för att kunna starta. Checklistor finns idag för branscherna restaurang, hotell och logi, evenemang, biodling och vattenbruk, till exempel den som vill odla fisk, skaldjur eller alger. Din kommun har möjlighet att ansluta till guiderna och checklistorna.

Här kan du läsa mer om Serverat och om hur kommunen kan ansluta till Serverat

Matchningstjänst för rådgivning, finansiering och evenemang

På verksamt.se finns en sökfunktion där företag hittar information om olika regionala och nationella stöd från offentligt finansierade aktörer. I tjänsten finns kontaktuppgifter till rådgivare, organisationer och myndigheter men också information om utbildningar, seminarier, events och olika finansieringslösningar. Innehållet i tjänsten koordineras tillsammans med regionerna. Kontakta oss, eller din region, om du är intresserad av att veta mer om matchningstjänsten.

Kontakt

För frågor som rör verksamt.se generellt och matchningstjänsten:
Anders Nyberg, enhetschef Digital kommunikation
E-post: fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

För frågor som rör anslutning till guider och checklistor inom Serverat:
E-post: serverat@tillvaxtverket.se