Tillväxtverket

Värdefulla kontakter och konkreta affärsmöjligheter

Hej Farhad Basiri och Otto Sandström, grundare respektive CTO för företaget Iquest!

Varför valde ni att delta i Startup Swedens Boot Camp?

Vi har stor passion för det vi gör och har ägnat de senaste åren åt att utveckla en systemlösning som äntligen är redo och tas väl emot på marknaden. Vi har däremot slarvat med affärsutvecklingsbiten och känner att vi inte riktigt hinner med allt som behöver göras. Vi sökte till Startup Swedens Boot Camp för att få inspiration och energi för vår affärsutveckling.

En bra pitch är nyckeln till en investering. Vad är er pitch?

Här är vår splitternya pitch, fritt översatt från engelska: Alla bor och jobbar vi i byggnader och 40 procent av Sveriges energianvändning behövs för att möjliggöra detta. Omvandlingar av energi till inomhusklimat och kraft i uttagen hanteras redan digitalt, men processerna är ofta behäftade med fel och kan effektiviseras.

Vår webbplattform Orbiq hjälper fastighetsfolk som saknar överblick över sina portföljer att centralisera säker åtkomst till sina drift- och byggnadsautomationslösningar från olika fabrikat. Orbiq förser dem med verktyg för centraliserad larmhantering, insamling och analys av data och samarbete på en plattform som är redo för IoT, Big data och automatiserade analyser.

Vi på Iquest är redan välsignade med betalande kunder och önskar utöka vårt team med talanger inom DevOps och försäljning. Vi behöver även sätta samman en advisory board som hjälper oss med tillväxten. Så, om du vill ansluta dig till oss på Iquest, är det bara att ta kontakt med mig, Farhad Basiri, VD.

Vad tar ni med er från Boot Camp-veckan?

Vi har upplevt flera höjdpunkter under veckan. Vi har lärt oss pitcha och kom tvåa i tävlingen på Startup Grind. Men det viktigaste vi tar med oss är de nya affärsperspektiven. Vi har tidigare fokuserat mycket på "det här vill vi göra" men inte så mycket "hur bygger vi företaget och skalar upp". Nu går vi härifrån med värdefulla kontakter och konkreta affärsmöjligheter!Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.