Tillväxtverket
Två personer jobbar i industrilokal

Vill du utveckla ditt industri­företag?

Här kan du ta del av erbjudanden till industriföretag och se exempel på hur industriföretag kan arbeta med utveckling och förnyelse. Tillväxtverkets arbete sker inom ramen för Smart industri, Sveriges nyindustrialiserings­strategi. Ta nästa steg nu!

Små och medelstora industriföretag och de industrinära tjänsteföretagen är viktiga för Sveriges konkurrenskraft. Digitaliseringen driver på förändringstakten. För att klara den globala konkurrensen behöver företag effektivisera och utveckla sina verksamheter och processer, exempelvis genom digital teknik och automatisering.

Hitta erbjudanden

Robotlyftet

Hjälper små och medelstora företag inom tillverkningsindustrin att robotisera och automatisera sin verksamhet. Läs mer om vilken hjälp du kan få!

Kunskapsbank

Hitta tips och erfarenheter från forskare, experter och företagare i kunskapsbanken Dags att digitalisera! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personalstark

En webbplats för den som vill utveckla sitt företag genom ny kompetens eller befintlig personal. Här finns guider, mallar och tips för att arbeta strategiskt med företagtes kompetensförsörjning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Erbjudanden

Hitta erbjudanden om insatser för digitalisering från Tillväxtverket och andra offentliga aktörer på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmer: Hur gör andra?

Region Västerbotten

Genom projektet Smart industri Västerbotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fick länets industri- och industrinära företag stöd, inspiration och koordinering på digitaliseringsresan.

Texor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Lycksele producerar komponenter i rostfritt stål till läkemedelsindustrin. Genom samverkan med skola och utbildning öppnar företaget upp för ny kompetens.

Mer inspiration om hur andra gör

Mikael Joki på Eskilstuna Elektronikpartner

Från digital strategi till digital tvilling

Eskilstuna Elektronikpartner är specialiserade på produktutveckling och produktion av elektronik till inbyggda system, något de även har användning av i den egna fabriken. Genom projektet Digital tvilling, kan de istället för att testa ute i produktion genomföra testet i den digitala tvillingen.
Läs artiklen om Eskilstuna Elektronikpartner
Se filmen: Eskilstuna ElektronikPartner gör sin fabrik papperslös Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hiss

Digitala ­underlag lyfter skånska hissar

För att framtidssäkra verksamheten ersätter Åhmans i Åhus sina analoga produktionsunderlag med digitala. Det är en av flera förflyttningar som ska lyfta de skånska hissarna till nästa nivå.
Läs artikeln om Åhmans i Åhus

Robot

Flexibel robot gör automati­sering kostnads­effektivt

OpiFlex har tagit fram en robotcell som enkelt kan flyttas, programmeras på några minuter och köras utan säkerhetsstaket. Det möjliggör för producerande företag att automatisera på ett kostnadseffektivt sätt trots små volymer. 
Läs artikeln om OpiFlex

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning sitter vid en av svarvarna i fabriken

Nya lösningar driver företaget framåt

Familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning är sedan 1974 specialiserade på skärande bearbetning åt bland annat fordonsindustrin. Trots ett ökat tryck på att förlägga produktionen utomlands har de valt att behålla produktionen i Gnosjö. Hur har de klarat det?
Läs artikeln om Gnosjö Automatsvarvning

Förnyelse i svensk industri

Tillväxtverket bidrar till förnyelse i industrin. Tillsammans med regionerna fokuserar vi på tre stora utmaningar för svensk industri: att ta vara på digitaliseringens möjligheter, att öka tillgången till rätt kompetens och att främja en hållbar produktion. Insatserna är en del av Smart industri, Sveriges nyindustrialiseringsstrategi.

Tillväxtverkets insatser inom Smart industri

Så stödjer vi regionernas arbete för Smart industri

Sveriges nyindustrialiseringsstrategi, Smart industri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Ivan Obrovac, fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se