Tillväxtverket

Fler goda exempel

Det finns många goda exempel på framgångsrika små och medelstora industriföretag som har  digitaliserat och automatiserat sina processer, vilket bland annat medfört att företagen kunnat effektivisera sina produktionsflöden, höja kvalitén, förenkla för sina kunder och säkerställa att produktionen stannar i Sverige. Här kan du ta del av några spännande företagsexempel.

Artiklar

Frida Nilsson och Mikaela Arvidsson håller tillsammans i en av Emballator Lagan Plasts hinkar.

Från förlust till vinst - med digitalisering och lean

Genom att eliminera alla processer som inte skapade mervärden för deras kunder vände Emballator Lagan Plast i Ljungby motgång till framgång. Så här gick det till.

Mer om företagsexemplet Emballator Lagan Plast

Verkstadsföretagets tips: Digitalisera i små steg

Blomdahls arbetar med tunnplåtsbearbetning. De senaste åren har företaget genomfört en rad olika digitaliseringsinsatser. Deras filosofi? Att göra små lyckade förflyttningar och inte dra igång stora projekt som inte blir av.

I artikeln kan du läsa mer om Blomdahls digitalisering

Linda Fransson, vd på Gnosjö Automatsvarvning sitter vid en av svarvarna i fabriken

Nya lösningar driver företaget framåt

Familjeföretaget Gnosjö Automatsvarvning är sedan 1974 specialiserade på skärande bearbetning åt bland annat fordonsindustrin. Trots ett ökat tryck på att förlägga produktionen utomlands har de valt att behålla produktionen i Gnosjö. Hur de har klarat det?
Mer om företagsexemplet Gnosjö Automatsvarvning

I produktionslinan på Bror Tonsjö arbetar både svetsare och robotar.

Resan till molnet ökar kvaliteten i produktionen

Tonsjö svarvar, fräser och långhålsborrar metalliska material för alltifrån oljeplattformar till tunga fordon och utrustning för gruvbrytning. Just nu genomför företaget en digital förflyttning som ska koppla upp produktionen i molnet. Så här har deras resa gått till.
Mer om företagsexemplet Bror Tonsjö

Filmer

Så har region Skåne arbetat med stödsystemet

Region Skåne jobbar tillsammans med klustren IUC Syd och Media Evolution för att nå ut till nya företag som inte känner till stödsystem som finns i regionen. Här beskriver de sitt samarbete.

Germany Trade & Invest (GTAI)

Tyskland har satt upp målet att vara världsledande inom industrin år 2020. I filmen förklaras hur Tysklands industri 4.0-vision blir verklighet.

Gnosjö Automatsvarvning

På Gnosjö Automatsvarvning är hållbarhetsarbetet viktigt. Här förklarar de hur hållbarhet är en naturlig del av produktionen.

Vi letar efter fler goda exempel!

Har du något exempel på företag du tycker att vi ska lyfta på denna sida? Hör av dig till oss!

Kontakt: Gunilla Thorstensson, koordinator Smart industri
E-post: förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Inga träffar funna på dina kriterier.