Tillväxtverket

Metoder och verktyg

Det finns ett behov av beprövade arbetssätt och välfungerande metoder och verktyg för att ta arbetet inom smart industri framåt. Det finns redan idag ett antal metoder och verktyg som stärker företagens förändringsförmåga och handlingskraft att ta nästa steg i sin utveckling. Nedan presenterar vi några av dessa och fler kommer.

Metoder

Tre personer framför en whiteboard.

Kickstart Digitalisering

Metoden består av en workshopserie där små och medelstora industriföretag träffas och får inspiration och hjälp med att påbörja eller fortsätta sin digitaliseringsresa - oavsett var på resan de befinner sig.
Läs om metoden Kickstart Digitaliseringöppnas i nytt fönster

Två personer framför en whiteboard och två personer vid ett bord som diskuterar.

Indigo

Metoden går ut på att identifiera företag, analysera deras behov och digitala mognad, definiera tydliga digitaliseringscase och sedan arbeta med företagen. Företagen ska få insikt, förståelse och ökad förmåga att implementera digitala lösningar i sin verksamhet.
Läs om metoden Indigo

Verktyg

Tre personer framför en whiteboard.

Dags att digitalisera!

En kunskapsbank för den som vill utveckla sitt företag med hjälp av digitalisering. Här finns tankar, tips och erfarenheter från både experter, forskare och företagare. Dags att digitalisera är utvecklat av RISE med finansiering från Tillväxtverket.
Till kunskapsbanken Dags att digitalisera!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två personer framför en whiteboard och två personer vid ett bord som diskuterar.

Arbeta strategiskt med kompetens

Personalstark.se är en webbplats för den som vill utveckla sitt företag genom ny kompetens eller befintlig personal. Här finns guider, mallar och tips som gör det enkelt att komma igång och arbeta strategiskt med kompetens­försörjning.
Webbplatsen Personalstarklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster