Tillväxtverket

Genomförda innovations­initiativ

I uppdraget att främja öppen och datadriven innovation ska Tillväxtverket genom den här plattformen bidra till att offentliga aktörer kan samverka kring utmaningar eller bli inspirerade till nya lösningar.

Här kommer vi att fylla på med inspirationscase om hur offentliga aktörer i Sverige arbetar med öppna data och datadriven innovation.

PTS innovationstävling

"Digital hand" tar på en instrumentbräda med knappar.

En VR-baserad träningsapp som ger personer med funktionsnedsättningar möjlighet att träna arbetsmoment i egen takt. Det var en av de 24 vinnarna i Post- och Telestyrelsens, PTS, senaste innovationstävling. Tävlingen var PTS 14:e i ordningen och arrangerades tillsammans med Arbetsförmedlingen.

VR-app ger arbetsträning för funktionsnedsatta.

Hack for Sweden

Oskarp person som står och pratar inför människor på konferens.

Hack for Sweden, Sveriges främsta myndighetshackaton, arrangerades i år för femte året i rad. Den här gången fick deltagarna tampas med ännu tydligare tematiska utmaningar som i förväg utarbetats av representanter från ett 30-tal myndigheter.

Utmanings­drivet hackaton i helgformat­

True Challenge

Hand framför laptop. Finger pekar på tangentbordet.

True Challenge är ett hackaton i Helsingborg som fokuserar dels på stadsbyggnad, dels på utmaningar och lösningar för personer med en funktionsnedsättning. Årets vinnare av True Challenge heter Gör såhär och underlättar för funktionsnedsatta att kommunicera med personalen – särskilt vikarier.

Utmaningar hjälper personer med funktions­nedsättningBehandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.