Tillväxtverket

Region Östergötland

Region Östergötland har utvecklat reseprodukter i Skärgården, Vadstena, Göta kanal och Kinda kanal/Östgötaleden.

Projektet har haft fokus på produktutvecklingsprocesser i tematiska företagsnät för fyra destinationer: Skärgården, Vadstena, Kinda kanal och Göta kanal. De har tagit fram en egen modell för produktutveckling och utbildat 25 lokala processledare för att säkra att kommunerna kan fortsätta produktutvecklingsarbetet tillsammans med företagen. Hållbarhetsinsatser har genomförts på både företags- och destinationsnivå. Region Östergötland har gått igenom det första steget att bli en Green Destination enligt ett internationellt certifieringsverktyg och blev 2018 utsedd till en av världens hundra mest hållbara destinationer.

Tillväxtverket finansierade 50 procent av den totala projektbudgeten på 6 miljoner kronor.

Region Östergötland har inom ramen för projektet tagit fram en webbplats där resultat, verktyg, presentationer, länkar och information från projektet samlats. Här hittar du denna information.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se film från nätverksträff för produktutveckling inom regionen

Kontakt

Emil Selse, projektledare, Visit Östergötland

Mobil: 010-103 64 47Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.
Vi har tyvärr inte möjlighet att svara på frågor via formuläret.