Tillväxtverket

Kärlek och företagande

Nils Bacos och Cecilia Brunnström sitter och arbetar vid ett bord. De tittar på varandra och ler.

Många driver företag tillsammans, ibland till och med som par. Vi ställde tre frågor till Cecilia Brunnström och Nils Bacos som lever tillsammans och driver sociala företaget Anställ Privat.

Varför driver ni företag tillsammans?

Vi kommer från olika världar, jag från Röda korset och Nils från försäkringsvärlden så vi har mycket erfarenhet att ösa ur, vilket är fantastiskt. Dessutom så känner vi varandra väldigt väl och vet att vi har olika styrkor och svagheter. När Nisse ville publicera en bok behövde han mig för att skriva den till exempel, säger Cecilia Brunnström.

Vilka fördelar har det att driva företag som par?

Man kan diskutera jobbet när som helst, till frukost eller under en skön promenad i vårsolen. Men det kan förstås också vara svårt att veta när arbetsdagen är slut, man får ha disciplin!

Vad jobbar ni med nu?

Vi märkte att många nyanlända hade svårt att få jobb och att det var få privatpersoner som visste att man får avlöna någon helt privat. Så vi skapade en e-tjänst som grundar sig på Skatteverkets regler och underlättar för privatpersoner att göra rätt när de ska anlita och avlöna. På så sätt skapar vi jobb åt till exempel nyanlända, äldre och unga. En person fick ett fast jobb efter tre månaders uppdrag via oss. Man kan också säga att vi gör svarta pengar vita!

Tänk vad kärleken kan leda till! Grattis på alla hjärtans dag Cecilia och Nils!

Tillväxtverket finansierar utveckling av företaget Anställ Privat via Region Skåne.