Tillväxtverket
En man står upp vid ett kontorsbord och ler.

Årets nyttigaste affär

Nu kan du nominera till årets nyttigaste affär 2020. Coompanion, HSB och Tillväxtverket delar ut pris till Nyttigaste Affären för att sätta fokus på hur företag kan göra verkligt nyttiga affärer – för sig själva, för kunderna och för samhället.

Det som belönas är ett affärssamarbete, så vinnarna är alltid minst två. Åtminstone en av aktörerna ska drivas demokratiskt, med samhällsnytta som drivkraft. Vinnarna ska ha en affärsrelation som ger ett mervärde – det kanske till exempel är klimatsmart eller skapar jobb åt personer långt från arbetsmarknaden.

Här kan du läsa mer om priset, inspireras av tidigare vinnare och nominera till årets Nyttigaste affären. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala företag och samhällsentreprenörer är exempel på företagare som har samhällsnytta som främsta drivkraft. Här i filmen berättar Admir om hur idrott stärker barns självförtroende, Liisa visar teknologi som gör skillnad för bönder i Nigeria och Johan arbetar med Nordens första social supermarket. Tre sociala företag som tänker nytt och innovativt, och gör samhällsnytta på riktigt.

Sociala medier

Du kan inspirera andra, hitta och sprida kunskap, nya samarbeten och mycket annat:

Samhällsentreprenörskap och socialt företagande på Facebook länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialt företagande på Linkedin länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster