Tillväxtverket

Marie Wallsten

Avdelningschef Konsert- och kongress, Kulturens Hus Luleå.

Varför deltar du i konferensen?

– Jag är här idag för att digitaliseringen ökar. Vi måste alla utveckla våra verksamheter, inte minst inom kulturområdet. På Kulturens Hus sysslar vi även med konferenser och möten så det ska bli jättespännande att få lite inspiration kring det.

Vad hoppas du få ut av den?

– Nya fakta, rön och framtidsvisioner. Tankar om vad som kommer att hända härnäst på digitaliseringsfronten, samt att det ska födas nya idéer hos mig om hur vi kan utveckla våra verksamheter.

Vilka är de viktigaste insikterna du tar med dig från konferensen?

– Den viktigaste insikten är att det gäller att vara innovativ och hänga med i den utveckling som redan pågår. Det är det jag tar med mig hem. När jag lyssnade till Darja Isaksson började det i princip snurra i mitt huvud.

Fick du ut så mycket som du hoppades?

– Ja, framförallt av Darja. Hennes föredrag gav mig flest nya tankar. Det är så mycket som redan verkar pågå som jag inte känner till riktigt, digitaliseringen är så långt gången redan. Det gäller att åka hem och skrida till verket. Vi har förstås dragit igång vår digitaliseringsprocess, men jag tänker ändå att vi måste vara lite mer innovativa och hänga med bättre. Jag tänker på det här som Darja pratade om, att man måste utbilda sig själv fem timmar i veckan för att hänga med. Vi befinner oss ofta i produktionen men vi måste även lyfta blicken och ta oss tid staka ut en riktning för vart vi är på väg.