Tillväxtverket

Greta Wimander

Verksamhetsledare Go Business

Greta Wimander, verksamhetsledare Go business

Greta Wimander

Varför deltar du i konferensen?

– Jag har jobbat som affärsutvecklare för kulturella och kreativa näringar i nio år. Det här är mina hjärtefrågor. Mina förväntningar, särskilt på Darja Isaksson, är väldigt höga.

Vad hoppas du få ut av den?

– Jag hoppas att Darja kommer att ge mig nya metoder som man kan jobba med eller inspireras av för att utveckla framtidens nya branscher. Jag har haft en liten dialog med henne om processer som handlar om hur man kan hjälpa branscher att utvecklas.

Vilka är de viktigaste insikterna du tar med dig från konferensen?

– Jag gillade så klart Darja Isaksson. Nu kommer jag nästan inte ihåg vilka insikter jag fick. Tur att konferensen spelades in så att man kan gå tillbaka och kolla på den. Men det första jag tänker på är det här med att hon säger att man ska lägga fem timmar i veckan på att lära sig någonting nytt. Många som jag minglat med säger att de får panik av att de inte ägnar sig åt det. Men det funderar jag på om de inte gör det ändå, fast man inte ser det som en traditionell utbildning. Vi läser artiklar, lyssnar på poddar och ser på filmer. Du lär dig hela tiden nya saker.

Fick du ut så mycket som du hoppades?

– Ja, och jag ser väldigt mycket fram emot den återstående med föreläsningen med Leif Rehnström. Darja och Leif, det är två idoler.