Tillväxtverket

Ta första stegen mot export

Här kan du få hjälp att ta första stegen mot att expandera din verksamhet utomlands.

Almi:

Starta smart

Tillsammans säkerställer vi att din nya affärsmodell håller för att skala internationellt. Vi tror på snabba kontakter för att bygga kunskap om kunder och marknad för säkerställa att begränsade resurser används optimalt.

Växa smart export

Med utgångspunkt i din nuvarande affär säkerställer vi tillsammans en hållbar, skalbar affärsmodell för export och tar fram en handlingsplan för exportsatsningen. Vi tror initialt på snabba kontakter för att bygga kunskap om kunder och marknad för att säkerställa att begränsade resurser används optimalt.

Mentor

Få tillgång till ett externt bollplank med erfarenhet från internationalisering som bidrar med sin tid och kompetens ideellt under en sex eller tolv månaders period.
almi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Business Sweden:

Exportcoaching

Vi erbjuder kompetens, verktyg och praktisk hjälp till företagens strategiska internationaliseringsarbete.

Digitalt affärsutvecklingsprogram

Webbaserade affärsutvecklingsprogram för alla företag som funderar på att etablera sig i nya marknader.

Globalt affärsutvecklingsprogram

Genom detta program får små och medelstora företag hjälp med att ta fram en global försäljningsstrategi för en eller flera marknader, som skräddarsys utifrån ditt företags specifika situation och behov.

Leap Accelerator Programme & Catalyst Programme

Dessa program hjälper nystartade techbolag med globala ambitioner att ta fram skräddarsydd strategi och exportplan. Inom ramen av programmen erbjuds kvalificerad rådgivning av experter.
business-sweden.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Enterprise Europe Network (EEN):

Personlig rådgivning

Genom personlig rådgivning och tillgång till vårt nätverk hjälper vi dig att utveckla din exportaffär och att hitta internationella affärskontakter för att ditt företag ska växa på nya marknader.
enterpriseeurope.se

Hitta regionala stöd och erbjudanden på verksamt.se

På verksamt.se hittar du tjänsten Hitta rådgivning och finanisering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här kan du söka dig fram till bland annat seminarier, utbildningar och erbjudanden om finansiering. Dessutom finns kontaktuppgifter till både rådgivare, organisationer, myndigheter eller andra typer av stöd som kan hjälpa dig att utveckla ditt företag.