Tillväxtverket

Svenska vinnare i EU-tävlingen för företags­främjande

Två projekt från Sverige får möjlighet att medverka vid finalen i österrikiska Graz i november inom ramen för EU-tävlingen för företagsfrämjande (European Enterprise Promotion Awards).

Ett av initiativen, som tog sig vidare från den svenska deltävlingen, var Timbanken i Halland som handlar om att erbjuda företag ett antal timmar individuellt anpassad och kostnadsfri rådgivning med upphandlade konsulter, vilket gör att företaget kan få individuellt anpassad rådgivning. Timbanken i Halland deltog i kategorin Öka kunnandet om företagande.

Det andra projektet som tagit sig vidare till final är JAG Sverige, som handlar om utbildningsföretag för unga i kategorin Främja entreprenörsanda.

De internationella vinnarna kommer att utses på den stora årskonferensen kring företagsfrågor, SME Assembly i Graz i november.

EU-kommissionen genomför årligen en tävling i sex kategorier för att främja företagandet i hela EU. Tävlingen går ut på att lyfta fram goda exempel från hela EU som kan inspirera andra. Kriterier för bedömningen är nyskapande, genomförbarhet, påverkan på den lokala ekonomin och förbättrade relationer mellan lokala parter samt att initiativet ska vara möjligt att genomföra någon annanstans.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.