Tillväxtverket
Naturbild

Cirkulära affärsmodeller - C-voucher

Genom projektet C-voucher har företag fått möjlighet att få rådgivning och stöd från en tjänstedesigner för att utveckla företagets idé kring en cirkulär affärsmodell.

C-voucher är ett projekt som finansieras av Horizon 2020 (EU:s ramprogram för forskning och innovation). Tillväxtverket är en av åtta parter som tillsammans driver projektet. Syftet är att testa den modell som har satts upp för at få företag att gå från linjära affärsmodeller till cirkulära affärsmodeller.

Övriga projektpartners är från Danmark, Frankrike, Spanien, Polen och Rumänien.

Projektet C-voucher går mot sitt slut och inga fler utlysningar för stöd kommer genomföras.

Circularity Program

Stödet består av två steg.

Steg ett. Inkluderar en tredagars workshop där företaget tillsammans med en affärsutvecklare identifierar och vidareutvecklar företagets idé kring en cirkulär affärsmodell. Under workshopens sista dag presenterar företaget den utvecklade affärsmodellen för en jury. Juryn väljer därefter ut de företag som får möjligheten till att gå vidare till steg två.

Deltagande företag får ersättning för resekostnader i samband med workshopen som genomförs i Paris (OBS! Preliminärt och platsen för workshop kan ändras).

Steg två. Under 9 månader får ditt företag stöd från en tjänstedesigner för att utveckla en cirkulär affärsmodell. Tillsammans genomför ni workshops och tar fram genomförande- och investeringsplan. Stödet innefattar också en kartläggning och införande av tekniska lösningar som behövs för att genomföra idén kring en cirkulär affärsmodell.

Företaget får en så kallad voucher på 58 000 EUR för att köpa in en passande teknisk lösning.

Stödet ges under två olika perioder under 2019 och 2020.

Inga fler planerade utlysningar inom Circularity program.

Adopters Program

Företaget får ett mindre stöd under 3 månader av en tjänstedesigner där ni tillsammans genomför en workshop och tar fram en genomförandeplan för att gå mot en cirkulär affärsmodell.

Stödet innefattar också en så kallad voucher på 15 000 EUR. Vouchern täcker interna kostnader hos företaget, så som tid och resor kopplade till att ta fram en genomförandeplan.

Stödet ges under två olika perioder under 2020 och 2021.

Ansökan 1 är stängd.

Ansökan 2 är öppen: augusti 2020 – oktober 2020
Stödet ges under: januari 2021 – mars 2021

Vill du veta mer?

Kontakta Linda Backman på Tillväxtverket eller besök https://c-voucher.com/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inspiration

Se film om C-voucher

På väg mot en cirkulär affärsmodell

Företaget ImseVimse AB har nyligen påbörjat sin resa mot en cirkulär affärsmodell med stöd från projektet C-voucher.