Tillväxtverket

Inspiration

Det finns många goda exempel på framgångsrika små företag som tagit del av affärsutvecklingscheckar. Här kan du ta del av några företagsexempel.

Två personer som står lutade mot en vägg.

"En fortsatt digitalisering är vår framgångsfaktor"

Aim Apparel säljer träningskläder skapade av kvinnor där målet är att alla produkter ska vara av premiumkvalité till ett rimligt pris. Aim Apparel tilldelades en affärsutvecklingscheck för digitalisering som gav bolaget möjligheten att genomföra digitaliseringen.

Man som jobbar med dator och telefon.

"Vi hade troligtvis inte genomfört satsningen om vi inte fått checken"

ElectroHeat använde internationaliseringschecken för att göra en kvalitativ screening av en ny marknad. Ett år efter insatsen kunde de konstatera att de fått fyra stycken ordrar till ett värde av 8 000 000 svenska kronor från nya finska kunder.

Två kvinnor står framför en dator och tittar på skärmen.

“Nu kan vi förenkla för våra kunder”

Växjö Markisfabrik hade ett ordersystem och ett produktionssystem som inte kommunicerade med varandra och sökte digitaliseringschecken främst för att förenkla sin egen process. Men företaget insåg att det fanns en möjlighet att förenkla för kunderna också.

Två händer som håller i en jordglob.

“Checkarna hjälpte oss ta ett samlat grepp”

Det kan tyckas märkligt att ett företag som bland annat arbetar med att utbilda beslutsfattare i informations- och kommunikationsteknologi, behöver hjälp med sin egen digitalisering, men för LIFE Academy blev digitaliseringschecken möjligheten att utveckla organisationen ytterligare.

Vägen ut i världen för Candles Scandinavia AB

Candles Scandinavia är Nordens största ljusleverantör. De tilldelades en affärsutvecklingscheck för internationalisering som gav bolaget möjlighet att expandera till en ny marknad. Se filmen med Viktor Garmiani, vd Candles Scandinavia som berättar om bolaget och etableringen i Norge.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.