Smart industri

Förnyelse i svensk industri

Tillväxtverket

Smart industri

Förnyelse i svensk industri

Fortsätt läsa

Vi söker smarta industriföretag!

Här lyfter vi fram inspirerande exempel på utveckling och förnyelse i industriföretag.

Sveriges små och medelstora industriföretag och de industrinära tjänsteföretagen är viktiga för Sveriges konkurrenskraft. Svensk industri står nu inför stora utmaningar, inte minst kopplat till digitalisering och kompetensförsörjning. För att klara den globala konkurrensen behöver företagen utveckla sina verksamheter och processer, exempelvis genom att använda digital teknik.

Tipsa oss om företag i framkant

I vår digitala förslagslåda nedan kan du tipsa oss om industriföretag som ligger i den industriella utvecklingens framkant. Det kan till exempel handla om digitalisering, kompetensförsörjning eller innovativa affärsmodeller. Ditt förslag kan resultera i en film eller en artikel på denna sida.

Se film om Eskilstuna ElektronikPartner

Eskilstuna ElektronikPartner gör sin fabrik papperslös. De digitala lösningarna säkrar kvalitén och effektiviserar arbetet. Företaget tog fram en nulägesanalys med stöd från Tillväxtverkets satsning Digitaliseringslyftet.

Fler exempel på förnyelse i industriföretag publiceras här löpande från och med hösten 2017.

För mer informaton om Tillväxterkets arbete för förnyelse i industrin, se länken nedan.

Så arbetar vi för förnyelse i industrin

Se inspelning från konferensen Digitalisera nu!

Den 8 juni arrangerade Vinnova och Tillväxtverket konferensen Digitalisera nu! tillsammans med aktörerna bakom ”Sverige digitaliserar”. Syftet med konferensen var att lyfta fram allt som nu är på gång inom digitalisering inom industrin.

Se inspelningen från konferensen Digitalisera nu!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster