EU-tävlingen för företagsfrämjande

Tillväxtverket

Fortsätt läsa

EU-­tävlingen för företags­främjande

EU-kommissionen arrangerar varje år en tävling för att lyfta fram goda exempel på företagsfrämjande. Prisceremonin 2017 arrangeras den 23 november i Estland.

Vad kan företagsfrämjarna vinna?

  • Uppmärksamhet på internationell nivå och nätverkande med andra i hela EU som arbetar med liknande frågor. Två initiativ från varje land får resa och hotell betalda av EU-kommissionen för att delta vid prisceremonin i Tallin, Estland den 23 november 2017.
  • Uppmärksamhet på nationell nivå.

Så här är tävlingen upplagd

  1. Nomineringar skickas in via ett webb-formulär. För att kunna nomineras måste initiativet ha hållit på i minst två år och kunna uppvisa konkreta resultat.
  2. En svensk jury väljer ut högst två nomineringar som ombeds komma in med en fullständig ansökan. Till den fullständiga ansökan ska bland annat bifogas ett rekommendationsbrev från någon som känner till projektet, men som inte är direkt involverad i det.
  3. Tillväxtverket skickar in de fullständiga ansökningarna till den europeiska juryn.
  4. De nominerade får besked om huruvida de går till final eller inte. Oavsett vilket får de två initiativen som nominerats från Sverige en inbjudan till prisceremonin. Resan betalas av EU-kommissionen.

Vinnare 2016

Svenska finalister 2016 var Kurbits, som handlade om affärsutveckling inom besöksnäringen, och Företagsamma Västra Hisingen, som stöttade lokalt nyföretagande hos bland andra invandrare.

Företagssamma Västra Hisingen vann juryns stora pris vid finalen i Bratislava.
Intervju med Företagsamma Västra Hisingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster